www.puch-hobby.se

Information om Söderåsens veteranmopedlopp

Söderåsens veteranmopedlopp startades år 2000 av veteranmoped fantasten Anders Axelsson.

Gamla mopeder hade på allvar åter intresserat en idag mogen ungdom. Iden var att få ut en del av dessa mopeder på en årlig runda där likasinnade kan träffas på ett lekfullt och avkopplande sätt. Stressen och alla kraven som vi ofta lever med ,ska vi lämna för en stund. 

Söderåsen skulle bli en perfekt miljö att lägga loppet på och just när bokskogen skirar som bäst i maj. Intresset att köra gammal moped här har ökat för varje år och loppet har haft en begränsning till 100 startande.. Platserna har i dag mycket större efterfrågan  än vad tillgången är.

Loppet arrangeras av  mig med hjälp av familjen och några vänner. Kvaliteten ska gå före kvantiteten. Deltagarna ska känna sig välkomna och igenkända .

Det ska inte upplevas som stort och opersonligt att deltaga.

Efter 10års jubileumet var det meningen  att lägga loppet i vila .Många hörde av sig efter detta beslut som de tyckte var tråkigt att höra. Uppskattningen av alla deltagare som hört av sig drev mig att fortsätta anordna  Söderåsens veteranmopedlopp .

Nu är det dags för det 14.e  loppet i ordningen som  kommer att avrunda  en  rolig  epok  som arrangör  och konstruktör till ett lopp som  bara vuxit   men också därtill tagit mycket tid med krävande planering. 

 Jag känner mig  nu färdig med evenemanget  ,därför  är det dags att sluta .  

Tack alla trevliga deltagare som gjort detta lopp till vad det är och blivit !

 Läs mer under anmälan om du är intresserad och  tycker konceptet verkar lockande. 

Tag gärna med egen fika och njut av en picknick i den fina naturen längst rundan.

Varje deltagare får en startlapp med karta på baksidan. Tolv tips frågor är utsatta längst rundorna .Frågorna är  till stor del av allmän karaktär Varje rätt besvarad fråga ger 10poäng.

Förutom frågorna finns tre bemannade  och en obemannad kontroll. Kontrollerna är av växlande slag.  Övningar kan både vara på moped och utan.

Målet är att övningar och frågor ska ha ett lika värde vilket ger en rättvishet till  deltagarnas helhet.

Välkommen att deltaga hos oss!

Start sidan