objektet

Mexicos fana.gif (7470 byte)Mexicos flagga

 

             Puch  Mexico -68                 

 Mexico utan original styret. Höjden ska vara den samma men  på originalet finns två tunna mellan stag, vilket detta Danska  T Hansen köpta styre saknar)

Denna modellen är  i stort en blandning av Dakota och den äldsta Alabama modellen som tillverkades  fram till 1965.

Det viktigaste är som vanligt att sälja så mycket som möjligt. Ett försök var att uppkalla en modell efter de kommande Olympiaden 1968 just i Mexico.

 Svenska modellen lackades i färgen  Benvit och Orange.

(Den Tyska modellen av Mexicon var röd och vit)

Modellen försågs med en  ny fyrväxlad låda. Hur vida det blev sensation kan diskuteras. 1300 Mexico såldes i landet under de två åren den tillverkades (68-69).

(Efterforskningar har dock gjort gällande att  några Mexico dykt upp och tagits in av återförsäljaren med högre nummer serie som enligt utsagor skulle vara från 70 och 71.) En sak är i alla fall säker, i dag är Mexicon kult och hett samlar objekt.  Mexico Modellen fanns och tillverkades från fabriken i Österrike tills 1975 men togs inte in till Sverige under dessa åren.

Några kommentarer runt detaljer. Sadeln är en Dakota sadel försedd med en aluminium list längst underkanten. Fästena skiljer undertill då Mexicons sadel är fäst med gång järn och går följaktligen att fälla upp, vilket blottar ett fint förvarings utrymme. 

Motorn är fyr växlad och skiljer sig endast genom  att, växel valsen har ett läge till och de båda drev axlarna varsitt kugghjul extra (Tunnare typ än de vanliga växeldreven)

 Vad jag fått fram skiljer inget mellan årsmodellerna.

Några Mexico har vit luftburk några orange detsamma gäller den lilla böjda sido plåten

Det verkar vara godtyckligt.

 

Mexico -68 världsrekordens och dödens olympiad .

15 världs rekord sattes enbart i fri idrott på 2000meters höjd

Den största bedriften var 

Bob Beamons 8.90 i längd. En fullkomlig gåta  då genomsnittet hoppade  8.15.

 

 

 

 Anders  puch-hobby.se